Акценти на ЗАРАТА на 26 март 2019 година

Пак говорят за бежанци: реална заплаха или предизборно насаждане на страх

През последните 3-4 години България регистрира устойчив спад в наплива на бежанци през територията си. Въпреки това темата отново бе възродена през миналата седмица от представители на БСП, което принуди да се включат и управляващите.

Финансистът Владимир Каролев стана дядо. Това съобщи самият той в социалната мрежа Фейсбук

“На 21 март в 22,59 ч се роди Изабела Каролева. Моята внучка! Мега суперщастлив съм. Благодаря ви, Валентина Каролева и Александър Каролев”, написа той.

Европейският парламент прие важно решение за смяната на сезонното часово време

Европейският парламент (ЕП) подкрепи днес предложението за прекратяване на смяната на сезонното часово време. ЕП предлага смените да престанат от март 2021 година за държавите в Европейския съюз, които изберат да запазят постоянно лятно часово време.

И енергийният зам.-министър Красимир Първанов подаде оставка

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал молбата си за напускане на поста тази сутрин в Министерския съвет.

Майсторското свидетелство на “Стършел” получи тази година Деян Копчев

Носителят на отличието в Националния конкурс, провеждан съвместно от фондация „Чудомир“  и вестник „Стършел“  сподели за своя разказ „Гласове“:  „Това е кратка, леко смахната любовна история, която написах с огромно удоволствие“.

BusinessEurope: ЕС изостава в създаването на водещи световни компании

Нито една от 10-те най-добри световни компании по показателя пазарна капитализация не е европейска. Делът на Западна Европа в топ 10% от световните фирми по отношение на рентабилността е спаднал от 36% в края на 90-те години до 24% понастоящем.
И накрая, по отношение на големите бързо разрастващи се компании или т.нар. „еднорози“ (стартиращи компании, които са достигнали пазарна стойност от 1 млрд. долара в кратък срок), ЕС не съвпада по този показател с други региони, например САЩ и Китай, където броят и стойността на еднорозите са значително по-големи от тези в ЕС.

Руски генерал от специалните служби е открит мъртъв

Генерал-майор от руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) – приемникът на КГБ, е открит мъртъв в Москва. Той е намерен в апартамент в северната част на руската столица.

САЩ обявиха, че успешно са тествали мощно оръжие

За първи път е бил извършен залп на “прехващачи”, предназначени за сваляне на междуконтинентални балистични ракети, съобщи АП. Тестовата ракета е била изстреляна от разстояние от 6500 км от база на Маршаловите острови в Тихия океан. Ракетата е била прихваната и унищожена напълно.

Покрит пазар с минимум 135 търговски щанда ще бъде оформен на мястото на стария Руски пазар

Покрит пазар с минимум 135 търговски щанда ще бъде оформен на мястото на стария Руски пазар в Стара Загора. Ще бъде основно реновиран и Зоопарка в Стара Загора.

Свободни работни места в Бюро по труда, Стара Загора

Работните места са актуални към 14.00 часа на 26.03.2019 година. Информация за работни места ще получите в Дирекция „Бюро по труда”- Стара Загора при трудовия си посредник – ет.1, „лице в лице” или ет.2 стаи 101, 102 и 103.


image0 (9K)