Ако усетиш, че партньорът ти те дразни, просто поговори с него

Сега, когато всички трябва да си седим вкъщи и да ограничим излизанията навън, семейните скандали са почти неизбежни.

Ето как да решиш проблемите с партньора си само с помощта на три лесни стъпки:

Стъпка 1

Безопасна зона

Ако усетиш, че нещо в партньора ти те дразни, поговори с него. Когато отношенията помежду ви са добри и хармонични, това позволява да бъдеш откровена, да изразиш открито мислите, чувствата и притесненията си. Разбира се, понякога тези разговори са неприятни, но не бива да ги отлагаш, защото се страхуваш от неговата реакция.

Обясни му внимателно какво те дразни и нека той сподели какво не харесва в семейното ежедневие. Проблемите се решава с диалог, а не с викове и постоянни скандали.

Стъпка 2

Контрол над емоциите

Да речем, че си достигнала до така наречената безопасна зона – отношенията ви са хармонични и най-сетне си намерила подходящ момент за разговор. Налице е нов проблем и той е свързан с контрола над емоциите ти, които буквално бушуват.

Способността за контрол над гнева и страха е ключова. Когато емоциите надделяват, мозъкът отслабва своя контрол и положението става критично и за двама ви.

Важно е да умееш да изключваш емоциите в подобни ситуации. Просто вдишай дълбоко, преброй до 10, издишай и след това продължи разговора.

Стъпка 3

Връщане в началото

Когато и двамата сте спокойни, трябва да се върнете в началото на разговора и да достигнете до единодушно решение на въпроса.


image0 (9K)