НАЙ-НОВИ:

Ако отговорите ви на тези два въпроса са “не”, прекратете тази връзка

Ако отговорите ви на тези два въпроса са “не”, прекратете тази връзка. Не на всяка връзка й е писано да продължи.

Макар че никой не може да ви каже точно кога е добре да се разделите с някого, който не ви е по мярка, има начини да разберете дали е време да прекратите връзка, която отдавна е изпяла песента си.
Има два конкретни въпроса, които може да си зададете, за да решите веднъж завинаги дали трябва да се разделите с половинката си или искате да продължавате с агонията.
Въпрос 1: Ако може да се върнете в началото на тази връзка, бихте ли искали да останете в нея?
С други думи, оставате ли с партньора си, защото сте ангажирани с него, или защото сте отдадени на времето, което вече сте прекарали с него и не искате да се чувствате самотни и изгубени?
Силата на този въпрос е, че ви позволява да видите от какво наистина имате нужда тук и сега. Отговорът на този въпрос честно ви позволява да преоцените дали оставате с някого по правилните причини.
Съвет: Да останеш с някого, защото си инвестирал времето си в него, не е правилната причина. Трябва да има повече в една връзка от това и за двамата. Бъдете честен и със себе си и с партньора си. Няма нищо по-жалко от това да си изживял цял един живот в лъжа и да оставиш у децата си представата, че това е нормално и приемливо.
Въпрос 2: Ако се събудите утре сутринта и отново сте сами, бихте ли искали отново се запознаете с настоящия си партньор?
Целта на това запитване ви позволява да оставите настрана опасенията си относно потенциалните наранявания и скандал при раздяла. Дава ви възможност да си отговорите дали оставате с някого, защото не искате да разбиете сърцето му, и ви помага да погледнете по-дълбоко дали наистина харесвате или не, камо ли дали обичате човека, с когото сте.
Задавайки си този въпрос също ви помага да видите истинските причини, поради които може да отказвате да прекратите тези отношения.
Оставате ли във връзката си, защото истински се наслаждавате на човека, с когото сте и виждате бъдеще с него? Ако е така, страхотно!
Оставате ли в отношенията си, защото не искате да сте сами или се страхувате, че другият няма да се справи с раздялата? Ако е така, не е страхотно. Човек задължително се справя с болката от раздялата, но няма вариант да се справи с непочтеността във връзката без абсолютно разрушителни за него последствия.

“Мила” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изпрати уведомление до Конгреса, че…