НАЙ-НОВИ:

Адвокатът на майката на Кристиан Николов със скандална версия

“Катастрофата с Милен Цветков е тежък пътен инцидент, който, заради личността на пострадалия, се преекспонира в обществото. Говорим, че искаме справедлив процес, а всъщност искаме линч”, това заяви тази сутрин пред bTV известният столичен адвокат Константин Симеонов, който сега е защитник на Десислава Николова – майка на обвинения за умишленото причиняване на смъртта на журналиста Кристиан Николов.

Той уточни, че неговата клиентка се намира у дома, а размерът на гаранцията от 100 000 лева, която ѝ беше определена от съда, е обжалван.

„Не съм се занимавал с фирмените ѝ участия, но определено тя работи в системата на „Сис Индустрийс“ и компаниите около нея. Тя е един добър специалист“, коментира адвокатът.

Той заяви още, че Николова не знаела синът ѝ да взема наркотици. “Мислим, че това е било инцидентно”.

Колата, която Кристиан шофира при инцидента с Милен Цветков, е собственост на фирма, чийто собственик е г-жа Николова. Според него, за да се говори за убийство и екзекуция, трябва да има пряк умисъл – деецът да е целял смъртта на конкретен човек.

„Не коментирам нарушенията на правилата. Това е факт. Обстоятелствата ще ги установи съдът“, подчерта той. Симеонов смята, че наказателният процес у нас е справедлив, но с малки изключения.

„Кристиан има собствен автомобил и каква е причината да вземе служебния автомобил на майка си – все още не е установено. Колата е била в двора на къщата, в която живеят. Ключовете също са били там“, добави адвокатът.

Той изтъкна, че майката на Кристиан е заминала за провинцията с личния си автомобил и не е знаела, че синът ѝ ще вземе служебния джип. Доказателство за това, че тя е била извън София са декларациите, които е дала на КПП.

Симеонов уточни, че майката и синът не са имали среща след катастрофата на 19 април. Видели са се веднъж в съда, когато е имало разпит на свидетел по „Скайп“. „Никой не се поинтересува когато е станал инцидентът, къде е талонът на колата – в чантата на г-жа Николова и е бил извън София. Обвинението на моята клиентка е отговор на общественото мнение, което се разигра“, продължи адвокатът. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
От "Лудогорец" са кандидатствали за малко над 110 хил. лева,…