Адвокатка от Враца и дъщеря й поръчали монтирането на взривно устройство в кола на съдия

Адвокатката от Враца Румяна Тодорова и дъщеря й Деница са поръчали монтирането на взривно устройство в автомобила на съдия от града. От прокуратурата не уточняват кой е магистрата – мишена на двете жени. Те са разследвани за ръководство и участие в организирана престъпна група за измами, но са на свобода – адвокатката с парична гаранция от 5 хиляди лева, а дъщеря и е под домашен арест.

При обиск в дома им е намерено взривно устройство с прикрепен към него взривател с дистанционно управление и печати на Специализираната прокуратура.

Специализираната прокуратура ще поиска от Специализирания съд мерките им за неотклонение да бъдат изменени в “задържане под стража”.

Със сигурност действията по поръчката за монтиране на взривното устройство са предприети, след като са освободени от ареста.

Според данните от разследването това се е случило през последния месец, когато те активно са се опитвали да се свържат с представители на престъпния свят във Враца, за да поръчат монтирането на взривно устройство в автомобил на друг съдия от града. Едното лице е обвиняем за подпалването на автомобила на друг съдия през 2017 година.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор: Адвокатът и нейната дъщеря са правили опити да се свържат с лица от криминалния контингент, които да поставят взривно устройство в автомобила на действащ съдия от град Враца. В тази връзка днес бяха извършени претърсвания и изземвания на четири адреса, обитавани от обвиняемите лица, в които бяха намерени отново, забележете, множество печати на различни институции, включително и печат на Специализираната прокуратура.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Най-вероятно е свързано с работата му, няма току така да искат да взривяват някого.

Според оперативната информация на разследващите двете са били недоволни от изхода на дело на техни клиенти и затова са искали да си отмъстят. Поръчали са това да бъде устройство, което да сплаши съдията, без да има по-сериозни последици.

Дали това е така, предстои да разберем, когат бъдат огласени всички доказателства.

Източник: БНТ


image0 (9K)