НАЙ-НОВИ:

Агенция “Блумбърг”: Руски политици и бизнесмени вече са ваксинирани срещу коронавируса

Експериментална ваксина срещу коронавируса COVID-19 вече е приложена върху руски политици и бизнесмени.

Това твърди влиятелната американска информационна агенция “Блумбърг” (bloomberg.com). Тя се позовава на източници, които са запознати с работата на екипите, разработващи експерименталната ваксина.

Първата имунизация е била направена още през април, твърди “Блумбърг”. Ваксината е  разработена от държавния научноизследователски институт “Гамалея” в Москва, занимаващ се с проблемите на епидемиологията.

Ваксината е била предложена на високопоставени политици и топмениджъри на големи държавни и частни компании. Хората са станали участници в експеримент.

Достъп до ваксините са имали ръководители на частните фирми “Русал” и “Фосагро”. Представители на компаниите не са коментирали информацията на медията от САЩ.

От “Блумбърг” са отправили питане до Кремъл – дали президентът на Руската федерация Владимир Путин е бил ваксиниран срещу заразата, но не са получили отговор.

Сред високопоставените лица, заразили се с коронавирусната инфекция в Русия, са премиерът Михаил Мишустин и говорителят на държавния глава – Дмитрий Песков.

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Тази вечер в епизода от хитовия турски сериал "Завинаги" се…