Автогол донесе три точки за Берое

Берое победи с 1:0 Дунав на стадиона под Аязмото и затвърди мястото си в първата шестица. Юношата на старозагорци Георги Динков си заби ефектен автогол в началото на първото полувреме и това попадение беше достатъчно за Берое да спечели втори пореден домакински мач.
Мартин Камбуров нямаше ден и направи седем пропуска пред вратата на Макенджиев

Бере започна домакинството си с натиск към вратата на противника от Русе.
Още във втората минута беройци имаха възможност, но центрирането на Еуженио не намери негов съотборник и гостите овладяха топката.
Натискът продължи и в 7-та минута Бриджидо намери Бандаловски на границата на наказателното поле след лошо изчистване на противника след корнер, но бранителят, който усилено е спряган за ЦСКА стреля над русенската врата.

Русенци отговориха с удар на Н’Диайе, който отправи удар към старозагорската мрата но се оказа неточен.
В 14 – та минута натискът на Берое даде резултат и домакините откриха резултата. Педро Еуженио проби по левия фланг и центрира, но топката нямаше как да стигне до негов съотборник. Но там защитникът Георги Динков, който е юноша на Берое засече топката в собствената си мрежа за 1:0.
Все пак Дунав отбеляза гол в 20-та минута чрез Ахмедов с глава, но реферът отмени попадението заради фаул в атака срещу Милен Желев.
В 34 – та минута Баранов изведе Василев отляво през наказателното поле, той овладя топката и напредна няколко метра в пеналта и стреля по диагонала, но Макенджиев изби топката в корнер.
В 41 – та минута Берое пропусна да удвои преднината си. Португалецът Бригидо беше изведен от Камбуров в наказателното поле и отправи силен удар, но Макенджиев внимаваше и парира удара му.

След почивката Дунав увеличи нападателната си мощ и в игра е появи Исмаил Иса, който заигра на предни позиции с Ахмедов и Н’Диайе.
Но Берое продължи да създава положения пред вратата на противника си и Камбуров направи ти пропуска за четири минути.

В 50 – та минута Василев намери Камбуров пред вратата на Дунав и голаджията стреля от 10 метра, но вратарят Макенджиев с върха на пръстите си изби в корнер.

Малко по – късно в 53 – та минута последва разбъркване пред вратата на Дунав, където Бриджидо се ориентира в обстановката и асистира на Камбуров, който отново не успя да порази вратата на гостите от Русе.

В 58 – та минута Иван Минчев намери на страхотна позиция Мартин Камбуров пред вратарското поле, но ударът на ветерана отново беше избит от Макенджиев.

В 62 – та минута пореден пропуск на Камбуров, който не успя отново да се разпише след подаване на Милен Желев. Девет минути по – късно Камбуров отново бе в центъра на събитията… с поредния си пропуск. Той беше изведен зад защитата на съперника, но ударът му мина над вратата на русенци.

Поредна възможност за Берое се откри в 75 – та минута, когато резервата Мешка си извоюва позиция пред наказателното поле и стреля опасно, но Макенджиев пак изби с вещина.

В 78 – та минута Дунав можеше да изравни , но само блестящата намеса на Перниш спаси заралии от попадение. След центриране на Васев в полето на домакините Мартин Станкев стреля опасно от десетина метра, но словашкият страж на Берое изби топката.
В добавеното време Камбуров се освободи от опеката на защитник и с удар от наказателното поле отново не успя за седми път да преодолее Макенджиев.


image0 (9K)