НАЙ-НОВИ:

Абитуриент от Велико Търново е с COVID-19

Абитуриент от великотърновско училище е диагностициран с COVID-19. Предстои под карантина да бъдат поставени над 100 абитуриенти и учителите им от две училища, които заедно са празнували бала си на 27 юни.

19-годишният младеж с коронавирус е от град Бяла, Русенско, и е в болницата в родния си град. Младежът е абитуриент от Американския колеж “Аркус” във Велико Търново, потвърдиха от Областния оперативен щаб и учебното заведение, предава БНР.

От РЗИ са уведомили директора на колежа, че от утре випускът от 28 абитуриенти е под карантина, както и учителите, участвали в дефилето и абитуриентския бал на 27 юни.

“Младежът нямаше симптоми на бала”, коментира за БНР училищният директор Петър Иванов и съобщи, че абитуриентите ще бъдат изследвани:

“РЗИ ще го организира с наше съдействие. В четвъртък ще бъдат тествани в кабинета на фелдшера на колежа”.

Балът е бил заедно с най-голямата гимназия в областта  – училище “Емилиян Станев”.

“Дали сме нужните данни на РЗИ, предупредила съм всички 79 абитуриенти и учители да се самоизолират и при най-малките симптоми да предупредят личния си лекар”, заяви училищният директор Кина Котларска.

Все още няма информация как ще работи община Велико Търново, защото синът на кмета е съученик на диагностицирания с коронавирус младеж. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
През последното денонощие в област Хасково от РЗИ са взети…