Българската студентка в Украйна е убит, а трупът й е бил скрит в куфар

Украинската полиция откри тялото на изчезналата българска студентка Еля Зия Дишли. Момичето е било убито, а трупът й е бил скрит в куфар и изхвърлен в гора, съобщава dnes.dir.bg

24-годишната Еля Зия Дишли е от разградското село Езерче. Тя е била студентка четвърта година в Стоматологичния факултет на Държавния университет в Ивано-Франкивск в Украйна.
Дъщеря е на депутата от 36-тото Народно събрание от групата на ДПС Зия Дишли и изчезна в нощта на 31 май срещу 1 юни и бе обявено за издирване на 6 юни.
Вчера тялото на Еля е било намерено, скрито в куфар в гора край града, съобщиха украинските сайтове 0342.ua и „Незалежні медіа Прикарпаття“. Момичето е било убито в апартамент на ул. „Гарбарска“, след което трупът й е сложен в куфар и превозен с такси до близката гора.
От Националната полиция в Ивано-Франкивска област съобщиха, че има заподозрян за убийството, който е задържан. Той е студент от Тюркменистан. По неофициална информация мъжът се казва Елдар. Той е имал връзка с Еля.
Българката е била убита още в деня на изчезването си. Пред полицията, нейна приятелка е разказала, че за последно е видяла Еля именно в компанията на Елдар.

image0 (9K)