Шофьорът на автобус, който уби 4 души и рани 11, не е натиснал спирачките? Сред жертвите е и дете

Шофьорът на автобуса, който се вряза вчера във входа на подлез към станция на метрото в Москва, вероятно не е задействал спирачките. Това съобщава агенция ТАСС, като се позова на компанията „ГАЗ“, която е производител на автобуса.

При катастрофата загинаха 4 човека, а 11 бяха ранени. Шофьорът е задържан. Сред жертвите е и дете – момиче на 12 години.

[ad id=“263680″]

„Предварителният анализ на подробностите на произшествието показва, че в началото на движението колелата на автобуса рязко са завили надясно и той значително се е отклонил от следвания маршрут“, обявиха от компанията „ГАЗ“.

„При това може да се предположи с голяма доза на вероятност, че водачът не е задействал нито една от спирачните системи на автобуса. Да не говорим за простата възможност за спиране на двигателя, когато автобусът със сигурност би спрял“, твърдят от „ГАЗ“.

[ad id=“225664″]

Причината за катастрофата ще бъде определена след техническа експертиза на състоянието на автобуса и други задължителни в подобни случаи експертизи.

Руските разследващи съобщиха, че разглеждат две версии за тежкия инцидент: шофьорът не се е справил с управлението или автобусът е бил неизправен.

 


image0 (9K)