Рано тази сутрин, минавайки покрай езерото в Стара Загора, крещях уплашена, ужасéна…

В рубриката на ЗАРАТА „Изпрати новина“ получихме сигнал от нашата съгражданка Йорданка Стойчева, че днес сутринта глутница бездомни кучета са я нападнали в градинката до езерото над Станционната градина.

Ето какво разказва г-жа Стойчева:

Казвам се Йорданка Стойчева и съм преподавател в СУ „Христо Смирненски“ в Стара Загора. Днес, 1 март, сутринта преживях ужас и все още съм в шок. Живея на бул. „Руски“ 10 и тръгвам за работа много рано. В 6,40 часа минавах през градинката до езерото над Станционната градина.

[ad id=“255238″]

Вървях абсолютно спокойно по асфалтираната алея и изведнъж от тревната площ към се нахвърли глутница от бездомни кучета. Не бяха малки псета, а все едри и големи. Ръмжаха срещу мен, оголили зъби, започнаха и да лаят неистово. Крещях уплашена, ужасéна, размахвах чантата и торбичката, които носех в ръце. Тръгнах да пресичам бул. „Славянски“ с надеждата, че глутницата няма да ме последва. Кучетата хукнаха след мен, но на улицата се спряха. Отидох разтреперана на работа и все още не мога да се съвзема. Моя колежка позвъни на тел. 112, но не знаем дали сигналът е подаден после в Стара Загора. По-късно споделих с мой съсед за случилото се сутринта и той каза, че е видял 7 кучета да се разкарват в района. Друга моя позната ми сподели, че ги е виждала чак към кръговото по „Славянски“. Много моля органите, от които зависи обезопасяването живота и целостта на гражданите, да вземат мерки! Кой е по-мил – побеснелите кучета или човекът?!


image0 (9K)