Юношите без шанс за Евро 2018 след загуба от Франция

Националният отбор на България за юноши до 19 години загуби всякакви шансове за участие на Европейското първенство това лято във Финландия. Тимът, воден от селекционера Ангел Стойков, отстъпи с 0:2 на Франция в двубой от Група 6 на Елитния кръг от квалификациите. Така малките „лъвове“ са с 1 точка от два мача и не могат да се изкачат до първото място, което единствено осигурява билети за шампионата на Стария континент.

[ad id=“225664″]

Двубоят се игра на стадион „Гийермо Амор“ в Бенидорм (Испания), където преди три дни момчетата на Ангел Стойков сензационно измъкнаха нулево равенство от домакина Испания в първия си мач в групата.

Както в първия мач, така и срещу Франция, българите основно се бранеха през първата част, като отново с добри изяви се отличи вратарят Димитър Шейтанов.

[ad id=“236993″]

Французите натиснаха с първия съдийски сигнал и логично поведоха в резултата с гол на Набил Алиуи в 26-ата минута след асистенция на Кюасанс.

След почивката селекционерът Ангел Стойков опита да промени играта в офанзивен план и пусна в игра Стефан Гаврилов и Атанас Кабов, но това не донесе нужната острота в атака.

[ad id=“263680″]

В 79-ата минута Алиуи отбеляза втория си гол в мача след пас на Гуари и затвърди победата на Франция.

Тази вечер е другият мач от втория кръг в групата между Испания и Белгия.

В последния си мач българите срещат Белгия на 27 март. Франция е лидер в класирането с 6 точки, България има 1.


image0 (9K)