Ще се строи нов затвор край София. Чакат се проекти

Българската държава ще строи нов затвор край София. След бягството на двамата опасни рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев правосъдното министерство обяви, че проектът ще струва 35 млн. лв, предава бТВ.

[ad id=“263680″]

Как трябва да изглежда един нов затвор, за да е достатъчно сигурен? Надзирателите в Софийския затвор си мечтаят някой ден да работят в затвор като Сан Куентин, заснет в един от най-известните хитове на рок групата Металика. Или пък в затвор като „Черният делфин” в Русия, където излежават присъдите си терористи и серийни убийци.

За да бъде сигурен, затворът трябва да има заглушителна система за дронове, мобилни телефони и интернет. Освен постовите надзиратели трябва да има и бойно звено, което да е на разположение и да е в готовност да изпълнява служебните си задължения във всеки един момент.

[ad id=“238430″]

Бившият директор на затвора Димитър Христозов препоръчва и подборът на надзиратели да се промени.

Първите планове за строеж на затвор край София са от 1957 г. През 1992 г. на оглед за строеж идвал френски екип, а после и българи предложили проект за затвор.

[ad id=“236993″]

За новия затвор тепърва ще се правят проекти. Засега е ясно, че той ще се строи край Кремиковци и че трябва да е готов до 2024 г.

бТВ


image0 (9K)