Цветанов: Коалицията няма да се разпадне, въпреки Истанбулската конвенция!

Подкрепяме Закона за банковата несъстоятелност, защото чрез него ще можем да върнем част от изчезналите пари при фалирането на банките при управлението на БСП. Нямаме никакви особени отношения с ДПС, категоричен е председателят на ПГ на ГЕРБ

[ad id=“263680″]

„България е във фокуса на цяла Европа. Европейските институции ни дават кредит на доверие. Това си пролича при изслушването на премиера Бойко Борисов в Европарламента.“ Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов, цитиран от Новини.бг.

„В Лондон проведох редица срещи, като основната тема на разговрите беше сигурността. ГЕРБ винаги е била под прожекторите. Ние успяхме да изградим доверие и да се подготвим за европредседателството. Ние стоим твърдо зад ценностите на силна и обединена Европа. В момента не трябва да говорим за протести и пари. Трябва да говорим за икономика и растеж. Знаете, че увеличихме средствата за българското образование и заплатите на учителите. Ясно е, че полицаите понасят голяма отговорност. Диалогът трябва да продължи. Трябва да продължи и контролирането на изразходването на тези отпуснати допълнителни средства за тях. Когато увеличим заплатите им, те ще работят още по мотивирано. Ясно е, че ще има още сфери, които ще искат допълнителни средства. Точно за това работим. Увеличаваме приходите в хазната, пресичаме контрабандата, има икономически растеж. Само така ще има увеличение на доходите“, категоричен беше Цветанов.

[ad id=“218001″]

„Категорично в Банско няма да се строи. Трябва да се спре с тези спекулации. Вторият лифт е възможност за развитие на региона и туризма. Правителството е поело ангажимент и ще го изпълни. В Банско няма да бъде построено нищо друго освен втори лифт“, обеща Цветанов.

„Не ни е страх от вота на недоверие. Темата корупция не ни притеснява, даже си мисля, че с този вот ще се спре веднъж завинаги със спекулациите на БСП. Ние приехме антикорупционен закон и вчера в Лондон получихме похвали за това. БСП и президентът заиграха в една игра за антикорупционния закон, която не е много подходяща.

Относно Истанбулската конвенция, премиерът получи подкрепа от европейските социалисти. БСП са европейци, като отидат в Брюксел, а тук се държат по различен начин. Истанбулската конвенция е ангажимент на всички държави в ЕС. Всички държави-членки са я подписали и в момента вървят ратификации. Знаят ли от БСП, че Турция, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина са подписали тази конвенция? Коалицията няма да се разпадне“, убеден е Цветанов.

[ad id=“218548″]

„Не знам как имат очи БСП говорят за тази конвенция или пък искат да бламират Станишев, за да не може да се кандидатира пак за лидер на ПЕС“, каза той.

„Нямаме специални отношения с ДПС“, увери Цветанов.

„Има празнота, която хстоеше през годините на прехода в знанията на децата. Политиците и политическите партии се намесваха винаги, за да не можем да говорим за периода 44-89 година.

ГЕРБ даде гаранции, че учебната програма ще бъде изготвена само от учени, необвързани с политически партии“, заяви той и добави, че позицията на БСП за закриването на Комисията по досиетата е неморална.

[ad id=“236480″]

„Подкрепяме Закона за банковата несъстоятелност, защото мислим, че чрез него ще можем да си върнем част от изчезналите пари при фалирането на банките по време на управлението на БСП. Нямаме никакви по-особени отношения с ДПС. ГЕРБ подкрепя промените в учебната програма по история за 10 клас. Винаги сме заявявали, че тази програма трябва да се прави от неправителствени организации и доказани историци, които нямат общо с партиите. На всички е ясно, че от БСП сега ще негодуват, но историческата истина трябва да е над всичко“, завърши Цветанов.


image0 (9K)