Тръмп в атака: Демократите се тревожат повече за нелегалните имигранти, отколкото за армията!

Очаква се частичната парализа на работата на правителството на САЩ да започне от полунощ местно време и стотици хиляди федерални служители да излязат в неплатен отпуск

[ad id=“263680″]

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини днес демократите, че искат да поставят „незаконните имигранти“ пред армията или сигурността на границите, след като заради техния вот по бюджета в Сената се стигна до частично парализиране на дейността на федералната администрация, предаде АФП, цитирана от БТА.

„Демократите се тревожат много повече за незаконните имигранти, отколкото за нашата велика армия или за сигурността на опасната ни южна граница“, написа в Туитър Тръмп тази сутрин. „Те можеха да сключат лесно споразумение, но вместо това предпочетоха да заложат на картата „изключване“.

Частичната парализа на правителството на САЩ е почти сигурна след решаващо гласуване в Сената, което показа, че републиканците и демократите не са успели да постигнат компромис по бюджета въпреки интензивните преговори и намесата на президента Тръмп, предаде Франс прес.

Републиканското мнозинство в Сената (51 от 100 места) не успя да убеди достатъчно демократи да приемат нормативен акт за временно финансиране на федералния бюджет в замяна на допълнителни преговори по статута за стотици хиляди млади имигранти, които са пристигнали незаконно в САЩ като деца и бяха временно защитени от експулсиране от предишния президент Барак Обама.

[ad id=“218001″]

За решение да се прекратят дебатите и да се премине към гласуване на временното финансиране на бюджета бяха необходими 60 гласа, но тази бройка не бе достигната. В подкрепа на процедурното предложение гласуваха едва 50 сенатори, а 48 са против. Не е гласувал само лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл.

Очаква се частичната парализа на работата на правителството на САЩ да започне от полунощ местно време (07.00 ч. българско време) и стотици хиляди федерални служители, чиято работа не е смятана за критично важна, да бъдат принудени да излязат в неплатен отпуск.

Предишната такава частична парализа на федералното правителство бе през октомври 2013 г. и продължи 16 дни.


image0 (9K)