Три деца в болницата заради дербито Левски – ЦСКА

Дете на 9 години е било прието в болница преди срещата между Левски и ЦСКА. Той се натровило от дим от факли. Баща му го придружил до болницата, обяви bTV. Пострадало е и момиче.
39 човека са били арестувани преди срещата, а полицията определи събитието като „сравнително спокойно“. Органите на реда се амесили при сбиване на фенове около Южния парк в столицата преди мача. Един от участниците е закаран за преглед в болница, а травмите му не са сериозни. Задържани няма, а феновете са избягали.

[ad id=“218001″]

Ст. комисар Антон Златанов заяви, че част от агитките са опитали да внесат забранена пиротехника и наркотични вещества на стадиона, но при проверките на входовете са били задържани. И двете шествия не са били разрешени от Столична община, а нито един от полицаите не пострадал.

„За нас е по-добре на стадиона да има повече хора, защото започват да преобладават фенове, които се наслаждават на футбола“, каза Златанов.

[ad id=“218001″]

По време на самата среща се изсипаха куп бомби, главно от сектор „Г“. Там се наложи и намесата на пожарната, след като феновете подпалиха хореографията си.

На два пъти фенове бяха изкарвани и с линейки. Оказа се, че това също са били момичета, които вдишали отровен дим.

Крайната сметка на задържаните е 42 души. Трима от тях са били с  наркотични вещества, четирима с маски, един със спрей и 34 с пиротехнически изделия.


image0 (9K)