Тереза Мей: Русия е виновна за отравянето на Сергей Скрипал!

Великобритания ще изгони от страната 23 руски дипломати, идентифицирани като необявени офицери от разузнаването

[ad id=“225664″]

Британският министър-председател Тереза Мей назова Москва като отговорна за нападението на нервопаралитечен газ срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал в Англия, предава AФП, цитирана от агенция „Фокус“.

По-рано днес Мей обяви, че свиква Съвета за национална сигурност, на който да се обсъди позицията на Великобритания по скандала с отровения бивш руски шпионин.

„Руската държава е виновна в опита за убийството на Скрипал и на дъщеря му Юлия“, заяви след това Тереза Мей пред депутати.

[ad id=“236993″]

Премиерът допълни, че Великобритания ще изгони 23 руски дипломати от страната. „Те са идентифицирани като необявени офицери от разузнаването“, посочи тя, давайки им седмица, за да напуснат пределите на страната.

Руският външен министър Сергей Лавров на свой ред заяви, че страната му ще отстоява международното право по въпроса за бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал. Според него Великобритания се опитва да въведе в груба заблуда международната общност, предава РИА „Новости“.

„Ще отстояваме международното право. Не виждаме аргументи у нашите партньори. Без предявяването на конкретни факти на Великобритания ще ? се наложи да отговаря за откровен опит да въведе в груба заблуда световната общност“, заяви Лавров. Той допълни, че Лондон по отношение на Москва е избрал тактиката „подозрението е царица на доказателствата, а така няма да се получи“.

Руският външен министър изтъкна, че Москва няма мотив да отравя Скрипал, а такива има у тези, които се стремят да продължат с русофобската кампания.


image0 (9K)