Симеонов очаква хората със съвест да гласуват за връщане на пушенето, за да са доволни всички

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че очаква сериозна парламентарна подкрепа, понеже промяната би въвела хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега.

[ad id=“225664″]

Който има съвест, да подкрепи връщането на тютюнопушенето на обществени места. На това се надява вицепремиерът Валери Симеонов. Той вече лансира идеята си през медиите и се надява още тази седмица да успее да внесе подготвяни промени в Закона за здравето в парламента, предава Канал 3.

Идеята е за връщане на режима за разрешаване на употреба на цигари в обособени помещения, основно в заведенията за хранене и развлечения.

[ad id=“263680″]

„Днес ще бъдат обсъдени няколко законопроекта на групата на „Обединени патриоти“ и в зависимост от резултата може да бъдат внесени няколко законопроекта още утре“, обяви Симеонов в Министерския съвет след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Той обяви, че очаква сериозна парламентарна подкрепа, понеже промяната би въвела хармония и справедливост при спазването и прилагането на закона, а не лицемерие и двуличие, както е сега.

[ad id=“236993″]

На въпрос от кои парламентарни групи очаква подкрепа, вицепремиерът заяви: „Очаквам от хора, които са със съвест, да гласуват в подкрепа на този законопроект, тъй като той е полезен не само за туристическия бранш, той е полезен и за непушачи като мен“.


image0 (9K)