РЕКОРД! Испанец спечели шеста поредна европейска титла по по фигурно пързаляне

Двукратният световен шампион Хавиер Фернандес (Испания) спечели шеста поредна европейска титла в кариерата си. Испанецът трумфира на шампионата на Стария континент по фигурно пързаляне в руската столица Москва.

26-годишният Фернандес, който водеше убедително след кратката програма, спечели и волната с личен рекорд за сезона от 191.73 точки и с общ сбор от 295.55 точки завоюва поредна титла в страхотната си кариера.

[ad id=“263680″]

В изпълнението на композицията си на фона на музика от мюзикъла „Човекът от Ла Манча“ Хавиер Фернандес изпълни общо 11 скока, от които два четворни и общо три комбинации. Той допусна и две грешки – на троен флип и направи троен салхов вместо четворен, докосвайки леда с ръка.

Фернандес е един от фаворитите за титлата на олимпийските игри в Пьончан, които започват на 9 февруари.

Изненадата поднесе 18-годишният представител на домакините и дебютант на европейско първенство Димитри Алиев, който завоюва сребърното отличие със сбор от 274.06 точки.

[ad id=“263680″]

Алиев, световен вицешампион за юноши, също изпълни 11 скока, от които два четворни тулупа.

Призовата тройка допълни друг руснак. Шампионът на Русия Михаил Коляда завърши трети с 258.90 точки, въпреки че беше четвърти след кратката програма.

Коляда падна след двата четворни скока в програмата си и остана с бронзовото отличие за втора поредна година.

Топ 6 допълват Денис Василевс (Латвия) с 243.52 точки, Алексей Биченко (Израел) с 238.44 точки и Александър Самарин (Русия) с 229.81 точки.

Европейското първенство продължава в събота с волната програма при танцовите двойки и при жените.


image0 (9K)