По повод статия на ЗАРАТА за деца, нуждаещи се от дрехи и обувки, директорът на „Малък групов дом“ поиска да запознае читателите с реалните нужди на подрастващите

По повод статията на ЗАРАТА „Деца, които растат в Стара Загора без родителска грижа, спешно се нуждаят от дрехи и обувки“ директорът на Центъра за настаняване от семеен тип в Стара Загора Недялка Събева поиска да запозане нашите читатели с реалните нужди на децата, обитаващи 7-те къщички „Малък групов дом“ в Стара Загора.

В телефонен разговор директорът на Центъра съобщи, че би искала да публикуваме нейното писмо до редакцията. Ето какво казва в него г-жа Събева:

„Център за настаняване от семеен тип отпразнува 10 години от създаването си на 21 ноември т.г. По този повод на 17 ноември деца, живеещи в ЦНСТДМБУ „Малък групов дом“, садиха дръвчета в близост до своите Групови домове. Отбелязахме юбилея си със среща в Община Стара Загора.
Тази информация бе публикувана в сайта на Общината, но не намери същия отзвук като призива – „Деца без родителска грижа спешно се нуждаят от дрехи и обувки“.

Скъпи съграждани,

[ad id=“263680″]

Още големи намаления на всякакви стоки ще намерите ТУК
Подкрепям всяка дарителска акция за благородна кауза. Но с малко тъга отбелязвам, че често на децата, растящи без родителска грижа, се гледа като на крайно нуждаещи се от … дрехи и обувки. Да, винаги искаме най-доброто за децата, за които се грижим. Но държавата и община Стара Загора правят всичко необходимо те да растат на сигурно място. Да бъдат обгрижвани, нахранени, облечени и да ходят на училище. Това, което не може да се направи чрез пари, може да се направи с добро и отворено сърце от всички нас! Най- голямата нужда на децата, растящи извън семействата си, са те да се върнат при близките си, или да намерят нови семейства, в които да растат. Това е една от целите, за които работим в ЦНСТДМБУ. А тези, които ще израснат при нас ще се нуждаят от цялата ви подкрепа, когато са в училище с вашите деца. Ще се нуждаят от протегната ръка, когато излязат от защитената среда на Груповите домове. Ще се нуждаят от работа, за да създадат свой дом и семейство.
Много хора разбират нуждите на децата и ги подкрепят и сега. Наричаме ги „приятели на МГД“. Нека се множат нашите приятели!
С най-искрена благодарност към всички, които даряват обич и разбиране! Честит празник и на моите колеги, за които 10 години ЦНСТ са 10 години от живота им. А да даваш за децата 10 години топлина и сигурност означава да растат и да се развиват!
Поздрави на всички читатели!“

[ad id=“225664″]

 


image0 (9K)