Отменя се дискусията за летище Стара Загора

Обявената за 4 юли /вторник/ дискусия в Стара Загора „Да! На българската икономика”, организирана в рамките на Националната кампания на вестник „Стандарт” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), се отменя.

Това съобщиха от Община Стара Загора и уточниха, че събитието няма да се състои по независещи от нея причини.

[ad id=“225664″]

За участие в дискусията бяха поканени министърът на регионалното развитие Николай Нанков, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на транспорта Ивайло Московски, както и председателят на комисията по бюджет и финанси в 44-ото НС Менда Стоянова, представители на държавни изпълнителни агенции, кметове от област Стара Загора, собственици и/или изпълнителни директори на компании, банки, председатели на работодателски, браншови и синдикални организации и др.

[ad id=“225664″]

Програмата предвиждаше обсъждане на следните теми:

• Стара Загора – Възможности за инвестиции и регионален икономически растеж. Привличане на чужди инвеститори

• Пътна инфраструктура – възможности за разширяване и модернизиране на пътищата, които свързват индустриалния квартал на града с магистрала „Тракия”

• Летище Стара Загора – възможности за превръщането му в нова индустриална зона. Плюсове и минуси. Идеи за проекти и финансиране

• Държавни политики за развитие на регионална икономика

• Държавни политики за регионална заетост

• Кадрите – проблем № 1 за бизнеса


image0 (9K)