Някой дари един долар на Зарата и ето какво се получи:

„За да бъдем независима медия, ние се нуждаем не от средствата на отделни олигарси, а от даренията на обществото. По малко, но много на брой…“

Ето това долу-горе пише в Информационния сайт Зарата. И буквално минути след публикуването на съобщението и посочването на съответните банкови сметки някой от многобройните читатели и почитатели в чужбина решава да помогне с 1 долар. Няма лошо – един, един. Какво става след това обаче: банковата сметка на Зарата в Булбанк олеква с 13.69 лева.

[ad id=“225664″]

„Такса получени валутни преводи“ – така е записано срещу основанието за вземането на парите от Булбанк. Естествено веднага спират призивите за дарение. В края на краищата дарителят от чужбина е подпомогнал Булбанк с 13.69. Или , както се казва в поговорката, вместо да изпише вежди, вади очи. Все пак от редакцията си вадят поука: По добре е да се разчита на парите на олигарсите, отколкото на обикновените хора. Техните пари и без това ги прибира банката.

Забележка от редакцията: Цифрите и името на банката са истински. Не споменаваме само името на дарителя, защото той може би не иска да подкрепя Булбанк.


image0 (9K)