Ново международно признание за Кристиан Костов, той отново прослави България

Талантливият български певец Кристиан Костов, който спечели второ място на конкурса „Евровизия“, продължава да жъне успехи.

Той стана първият българин, носител на наградата „European Border Breakers Awards“. Тя се връчва на дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си страна. Талантливият млад изпълнител обаче получи и друга голяма награда – „Изборът на публиката“.

[ad id=“263680″]

Кристиян беше награден на церемония в холандския град Грьонинген.

За наградата на публиката се бореха и останалите 10 носители на „European Border Breakers Awards“, но той е спечелил гласуване чрез Интернет, което е проведено през декември миналата година.

На сцената в Грьонинген Кристиян представи песента „Beautiful Mess“, която му донесе успех на „Евровизия“. На церемонията той пя в дует с нашумелия британски изпълнител Younger. На пианото им акомпанира и известният диригент и телевизионен водещ Джулс Холанд, съобщава БНР.

[ad id=“225664″]

Връчването на наградите „European Border Breakers Awards „(EBBA) е част от уникалния за Европа фестивал за поп и рок музика „Евросоник“. Той е подкрепен от Европейската комисия по програмата „Creative Europe“ и се осъществяват с медийната подкрепа на Eвропейския съюз за радио и телевизия – ЕBU.


image0 (9K)