Неуловимият гръцки престъпник, наричан „Робин Худ“ – Василис Палеокостас май е в България. Наградата за залавянето му била 1 милион евро

Гръцките власти имат информация за присъствието през последните месеци на 51-годишния Василис Палеокоста в България, съобщи dir.bg

Според информацията, това е вторият път, когато има ясни индикации за присъствието на Василис Палеокостас в България. Той е бил в страната ни и в края на 90-те години.

Информацията е на база телефонни обаждания, записани от затвора на остров Корфу.

Неуловимият „Робин Худ“, както го наричат гръцките медии, Василис Палеокостас е замесен в множество престъпления в Гърция. Между тях е отвличането на солунския бизнесмен и ръководител на компанията „Алумил“, Георгиос Милонас.

[ad id=“255238″]

Похитителите поискаха от семейството му откуп от 30 милиона евро. Припомняме също, че на два пъти през 2006 и 2009 г. той като в холивудски екшън успя да избяга от най-строго охранявания затвор „Коридалос“ в Атина – с хеликоптер, осигурен от неговите хора.

Гръцките власти обявиха тогава награда от 1 милион евро за залавянето на Василис Палеокостас, като най-издирвания и неуловим престъпник в Гърция.


image0 (9K)