Младите икономисти на Търговската гимназия в Стара Загора с нови отличия

В навечерието на 11 юни – професионалния празник на икономистите, се проведе Официалната церемония по награждаването на победителите на 13-ото издание на Националния конкурс „Млад икономист – 2017г.” под надслов „Гласът на младите за силна икономика” на тема „Икономическото неравенство в 21 век“. Участващите в конкурса ученици, студенти и докторанти имаха възможност да представят своите идеи, становища или решения чрез индивидуална или екипна разработка.

И тази година младите икономисти от Стара Загора участваха в съревнованието. 4-ма ученици от 11 и 12 клас на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ бяха наградени за успешно представяне в 3 разработки. Отличие за пореден път получи и една бивша възпитаничка на гимназията – Диана Кирова, студентка в Нов Български Университет. Това разказа за ЗАРАТА преподавателката по икономика в училището Галина Димитрова.

Ето, че за трети пореден път съм наградена за добро представяне в конкурса, организиран от Съюза на икономистите в България, сподели Диана Кирова.

Благодаря на НБУ за богатата база, която предоставя на своите студенти, с която обогатих своите знания по темите, за които писах. Благодаря и на всички преподаватели, които смело и умело ни показват дълбините и тайните на ПР-а, защото чрез тях успях да постигна много в този конкурс, казва младата дама.

И не на последно място благодаря на учителите от ТГ „Княз Симеон Търновски“ за добрите основи по икономика и счетоводство и най-вече за полезните съвети на преподавателката в гимназията Галина Димитрова за тазгодишното ми участие! – споделя Диана.

Уточняваме, че снимката е от награждаване в същия конкурс през 2015-та. Тази година старозагорските представители не са били на церемонията.


image0 (9K)