Мащабна полицейска операция в село Овощник

[ad id=“225664″]

На 21.03.2018 г., от служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР – Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с държане и отчуждаване на обекти, представляващи културно-историческа ценност.

[ad id=“263680″]

При извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване в дома на 20-годишен мъж в с. Овощник, общ. Казанлък, са намерени и иззети множество старинни монети, старинни предмети и детектор за метал. Намерени са и са иззети и 4 стъклени буркана, съдържащи суха тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че е наркотично вещество – марихуана, с общо тегло 63,6992 грама, както и специално изработен шкаф, оборудван с 2 нагревателни лампи и 4 електрически вентилатора.

[ad id=“238430″]

Извършени са процесуално следствени действия – претърсване и изземване и в апартамент в гр. Казанлък, обитаван от 20-годишен мъж от същия град, при които са намерени и иззети множество римски и тракийски монети, старинни предмети и детектор за метал.

[ad id=“225664″]

Предстои извършване на експертизи на иззетите вещи и монети. По случаите в ОДМВР – Стара Загора са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 278, ал. 6 от НК, чл.278а ал.1 от НК и чл. 354а, ал.3 от НК. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.


image0 (9K)