Левски и ЦСКА не се победиха пред 30 000 зрители

Левски и ЦСКА завършиха 2:2 в дербито на 13-ия кръг на Първа лига. Двата отбора изиграха зрелищен двубой пред близо 30 000 зрители на Националния стадион.
Равенството е трето поредно за „червените“, като разликата от 3 точки между двата отбора се запази. ЦСКА е втори с 28 точки, докато Левски остава трети с 25.
В 8-а минута Левски поведе с попадение на дежурния голмайстор на „сините“ този сезон Давид Яблонски. Чехът бе оставен непокрит в наказателното поле и реализира с глава след центриране от корнер на Жорди Гомес – ситуация, която носи успех на Левски в последните мачове и остава неразгадаема за съперниците на отбора от Подуене.

[ad id=“218001″]
ЦСКА реагира светкавично и обърна резултата в рамките на 3 минути. Тиаго Родригес демонстрира чудесния си удар и на два пъти реализира с изстрели от разстояние. Бразилецът изравни в 12-а минута с шут от въздуха пред наказателното поле, а три минути по-късно отново той изведе „червените“ в резултата с удар от 25 метра.

[ad id=“218001″]
До края на полувремето ЦСКА владееше инициативата и не позволи на съперника да създаде нещо опасно пред вратата на Черниаскас.
След почивката Левски опита да изнесе играта в по-предни позиции и успя да изравни в 61-а минута. Точен бе Роман Прохазка, който изпревари Александър Дюлгеров и реализира след центриране на Милош Цветкович.

[ad id=“218001″]
В 68-а минута ЦСКА бе близо до трети гол, но Божидар Митрев спаси удар с глава на резервата Кирил Десподов.
Футболистите от двата отбора видимо отпаднаха физически и намалиха оборотите в оставащи минути до края, като голови ситуации пред двете врати липсваха.


image0 (9K)