Красен Кралев иска специален закон за спортното хулиганство

Министърът на спорта Красен Кралев определи зачестилите проблеми с хулигани на спортни събития като зараза, предаде „Дневник“. Той осъди действията на феновете на „Левски“ във финала на баскетболното първенство между „Левски Лукойл“ и „Балкан“ (Ботевград).

[ad id=“225664″]

„Заразата плъзва навсякъде и вече не можем да говорим само за футболно хулиганство, а за спортно хулиганство. Затова е важно да направим новия закон много добър, но и всеки трябва да си поема отговорността“, каза Кралев.

Той призова Министерството на вътрешните работи да затегне мерките. Според Кралев няма как спортни събития да се охранявят със стюарди.

[ad id=“263680″]

„Ние ще оборудваме повече зали и стадиони с камери. Общините, клубовете и самите фенове също да са по-отговорни. Това са едни и същи хора и полицията много добре знае кои са. В същото време виждате, че тези, които предизвикаха боя на боксовата гала, получават пробация и пак са на стадиона да хвърлят бомбички“, добави спортният министър.

Според Кралев борбата с хулиганството пречи на младото поколение да се запали по спорта. „Майките им не се чувстват сигурни и така стадионите остават празни. А знаем, че спорт без публика и без млади таланти няма как да се получи“, каза още Кралев.

[ad id=“236993″]

Спортният министър закри третия традиционен турнир в памет на бившия президент на Българския олимпийски комитет (БОК) и Българския футболен съюз (БФС) Иван Славков.


image0 (9K)