Караянчева: Правителството няма да падне в четвъртък

Председателката на Народното събрание заяви, че не очаква изненади от коалиционните партньори на ГЕРБ

[ad id=“263680″]

Нямаме притеснения за вота на недоверие, очакваме един дебат на високи обороти. Нямам притеснение, че в четвъртък ще падне правителството. Разговорите в коалицията вървят спокойно, дори мисля, че утре ще имаме една регулярна среща с коалиционните партньори“. Това заяви пред бТВ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод искането на БСП за сваляне на кабинета „Борисов 3“. Дебатите в Народното събрание ще се проведат в четвъртък.

„Целта на този вот в момента е една възможност на интерпретация, че правителството с нищо не се справя. Правителството се справя добре, добре се справяме и с председателството. Отношението на тримата големи в Европа го виждате и това няма как да не дразни опозицията“, допълни председателката на Народното събрание.

[ad id=“218001″]

„Никой не е казал, че няма проблем с корупцията, затова ние правим твърди стъпки към решението на този проблем. Нормално е и ДПС да подкрепят вота на недоверие, те също са опозиция, коментира още тя.

Караянчева заяви, че не очаква изненади от коалиционните партньори. Тя беше помолена да коментира думите на лидера на една от партиите в управлението – Волен Сидеров, който обяви, че не знае как ще гласува по темата, защото областният управител на София, който е от „Атака” е натоварен да отговаря за един от най-опасните язовири – „Бели Искър”.

„Такива разговори вървят в коалицията. Ние сме различни политически сили, с различни програми, по различен начин искаме да се покажем пред нашите избиратели и все пак е важно да отстояваме определени позиции, но разговорите в коалицията вървят спокойно. Утре ще има регулярна среща с коалиционните партньори, не мисля, че ще има някакви изненади”, отбеляза председателят на Народното събрание.

„Като че ли опозицията започна битка в посока на това как ще се интерпретира европейското председателство. Ако то се интепретира по добър начин, това ще бъде добре и за подем на правителството. Затова целта на този вот е възможност на интерпретация в посока на това, че правителството с нищо не се справя, дори и с председателството”, отбеляза Караянчева.

[ad id=“218548″]

Цвета Караянчева каза още, че избягва да вземе страна по спора около прословутата вече Истанбулска конвенция, тъй като утре ще бъде арбитър в дебата, който започва в 11 часа в СУ „Свети Климент Охридски“. Документът вече е внесен в парламента и предстоят обсъждания с участието на неправителствени организации.


image0 (9K)