Каракачанов със спешни промени в Закона за енергетиката заради сделката „ЧЕЗ“

Направеното предложение е КЕВР да има правомощията да разрешава сделките при продажба на капитала на търговски дружества, които управляват стратегическа за енергийната ни система инфраструктура.

[ad id=“225664″]

Насред шумния скандал около сделката за ЧЕЗ, която засяга пряко националната сигурност на България, вицепремиерът по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов свика среща с експертите на партията в областта на енергетиката, съобщават от пресцентъра на партията.

[ad id=“238430″]

По предложение на първия председател на парламентарната комисия за контрол на КЕВР в 43-ото НС, член на енергийната комисия в 44-ото НС, заместник-председател на ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО – БНД Искрен Веселинов на коалиционния съвет, след който вчера беше дадена и извънредна пресконференция, спешно се изготвят промени в Закона за енергетиката.

[ad id=“236993″]

Направеното предложение е КЕВР да има правомощията да разрешава сделките при продажба на капитала на търговски дружества, които управляват стратегическа за енергийната ни система инфраструктура. В този случай купувачите следва да бъдат стратегически инвеститори, които да могат да гарантират дългосрочното устойчиво развитие на енергийната система на България.

[ad id=“236999″]

По разпореждане на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов идеите бяха предложени от Веселинов и одобрени от коалиционните ни партньори. Те ще бъдат представени и на бъдещите заседания на съответните ресорни комисии в парламента и на останалите парламентарно представени партии.

Това е първата стъпка към осъществяване на сериозна прозрачност и контрол в сферата на енергетиката що се касае до стратегически инвестиции, като сделката за ЧЕЗ, която буквално носеше заплаха за сигурността на страната.

[ad id=“237001″]

„Ние от ВМРО – БНД винаги сме бранили приоритетите и сигурността на България и на всеки един български гражданин. Ето защо и в тази кризисна ситуация направихме нужното, за да бъде защитен българският интерес“, заяви Каракачанов.

 


image0 (9K)