Каракачанов: Премиерът Борисов е изключително балансиран по случая „Скрипал“ 

„Позицията на премиера Бойко Борисов по случая „Скрипал“ е изключително балансирана. Подкрепям една такава позиция.“ Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от „Фокус“, преди да влезе на заседанието на парламентарната комисия по отбрана.

[ad id=“225664″]

Вицепремиерът отговори и на въпрос дали има разнобой в ГЕРБ и в управляващата коалиция във връзка с реакцията по случая „Скрипал“ и извикването на посланик Коцев от Москва. Както и дали може да се стигне до разцепление в управляващите.

„Не знам дали има разнобой в ГЕРБ и не е моя работа да коментирам“, каза категорично Каракачанов. И продължи: „Това, че два дни не съм бил в България не означава, че коалицията се клати по някакъв начин. Всичко си е наред“.

[ad id=“263680″]

„На заседанията на коалиционния съвет никога не е имало остър тон. Мисля, че и утре няма да има такъв, ако има заседание. Не съм информиран, че ще има заседание на коалиционния съвет“, продължи министърът.

Попитан трябва ли България да отзове дипломатите си в Русия той уточни: „Това не е позиция, която трябва да се изразява един или друг като политик. Тя трябва да се вземе от Съвета по сигурността, на която да се докладва ситуацията. На миналото заседание на Съвета, мнението ми, което беше изразено от зам.-министър Запрянов, е че България на този етап, към началото на седмицата, няма основание да предприема подобни действия“.

[ad id=“236993″]

„Оттук нататък ще видим дали има нова информация, на базата на която може да се вземе едно или друго решение“, обясни Красимир Каракачанов. Попитан има ли основание за промяна на позицията ни министърът посочи: „Не съм видял нови данни. Утре на Съвета на сигурността може би ще има изнесени такива“.

„Не виждам основание за оставка на министър Валентин Радев“, каза още Красимир Каракачанов.

[ad id=“236999″]

Вицепремиерът Каракачанов коментира така искането на БСП вътрешният министър Валентин Радев да подаде оставка заради скандала с непроверени пътници на Летище „София“. Преди дни се разба, че половината пътници от полет от Париж не са преминали паспортна проверка.

„За всяко нещо, което БСП или някой друг иска, ли да коментираме оставка“, възмути се Каракачанов.

Депутатите от Комисията по отбрана поздравиха министър Красимир Каракачанов за рождения му ден, а той ги почерпи с бонбони. Председателят на комисията ген. Константин Попов посочи: „Да пожелаем на министър Каракачанов и на близките му здраве и успехи, както и на всички в Министерството на отбраната, които изпълняват дълга си“.

[ad id=“237001″]

В отговор Красимир Каракачанов коментира: „Особено щастлив съм, че насрочихте заседанието на комисията специално на моя рожден ден. Съжалявам, че черпя само с бонбони, но при открито заседание друго не е удобно“.

„Благодаря за пожеланията. Ще се стараем да изградим онази силна Българска армия, която е необходима на цялото българско общество. Това няма как да стане без подкрепата на Комисията по отбрана“, заяви министърът.

[ad id=“238430″]

„Когато министърът на финансите Владислав Горанов ми честити рождения ден и ме попита какво си пожелавам му казах повече средства за отбрана през следващата година и той обеща. Да видим дали ще си изпълни обещанието“, каза още Красимир Каракачанов.

 


image0 (9K)