Историята на най-красивата българка, която влезе в световния „Атлас на красотата“

Диляна Дякова е най-красивата българка. Тя е на 35 години, по професия цветар и точно като красивите растения, с които се занимава, блести с естествена красота. Натуралната ѝ визия е причината Диляна да привлече вниманието и на румънската фотографка Михаела Норок, която я кани в проекта си „Атлас на красотата”.

В енциклопедията са включени над 500 портрета на красиви жени от всички кътчета на света. Всяка от тях има собствена история. В търсене на уникалните си модели, Михаела обикаля Таджикистан, Америка, Индия, Етиопия и много други страни.

Стига и до България, а още в центъра на столицата вниманието ѝ грабва Диляна. Историята ѝ също я спечелва – момичето е отгледано само от майка си, едва на 16 започва да работи като цветарка и се справя сама с живота.

[ad id=“225664″]
„Чувствам се много поласкана. Нямам кой знае какво самочувствие и бях изненадана, когато Михаела ми предложи да ме снима. Аз съм само едно работещо момиче, не се приемам за най-красивата българка. Дори когато се срещнахме с румънския фотограф, бях много изморена. Може би е видяла в мен удовлетворение и щастие и това я е привлякло”, споделя Дякова.

Нейната красота е изцяло естествена и тя няма нито една корекция. Твърдо против е изкуствената визия и това си личи.

[ad id=“263680″]

„Красотата на жената не е само във външния ѝ вид. Жената е красива, когато сама се бори в живота, когато е силна, когато респектира. Хората са красиви сами по себе си с постиженията си, а не с изкуствена визия. След 40 години с какво ще е актуална една жена, ако няма качества, ако не е духовно красива”, допълва още родната красавица.

За нея най-голямото постижение в живота са цветята. Докато работела още като ученичка в цветарски магазин, решава да си направи собствен със сестра си.
И се получава.

Диляна обаче се омъжва, ражда две деца и завършва две магистратури преди да се върне към призванието си отново. Прави го преди 4–5 години и е щастлива от това.

Въпреки че работи с дни, никога не се е предавала.
„Цветята са едно призвание. Това е животът. Много тежка работа, макар всички да казват, че е красиво. Не, не е красиво! Много е трудно, изисква големи усилия, но си заслужава”, споделя още Дякова.


image0 (9K)