Защо Корнелия поиска да намали заплатите на депутатите, но не поиска намаляване на партийните субсидии?

Корнелия Нинова и БСП разтревожиха депутатите! Лидерът на БСП ясно заяви, че иска заплатите на депутатите да бъдат намалени.

[ad id=“225664″]

Трябва да признаем, че в това предложение има предимно морал спрямо огромна част от българския народ, който живее на прага на бедността. Естествено, депутатите няма да обеднеят, нито ще станат бедстващи с исканото от Нинова намаляне на заплатите, но явно самозабравянето е толкова голямо, че със съпротивата си, същите демонстрират, че не могат да направят и най- елементарен жест на съпричастност.

С тези пари няма да се натрупа и кой знае каква голяма сума и тук резонно възниква истинския въпрос – защо Корнелия поиска да намали заплатите на депутатите, но не поиска намаляване на партийните субсидии? Тук никой нямаше да я обвини нито в популизъм, нито в заиграване с грижите на хората, Все пак става въпрос за близо 200 милиона лева, които партиите прибират под формата на партийни субсидии.

[ad id=“263680″]

Още по- цинично е, голяма част от тези пари отиват във фирмите на определени партийни вождове. Ярък пример за това е тоалетният министър, който не се свени да насочи милиони левове към фирмите си от партийните субсидии. Други партийни лидери пък демонстрират разкош и разточителство чрез парите от партийните субсидии като си купуват скъпи бронирани возила, а някои като шкембе войводата ги раздават като бонуси на приближените си хайдуци! Ако Корнелия не поиска намаляне на партийните субсидии, то в тази държава май наистина няма алтернатива!

http://BNews.bg


image0 (9K)