За да спите по-добре спазвайте следните съвети

Сънят е важен за здравето, не само като възстановяващо средство на тялото, но и за здравето на нервите.

Спокойният сън е от съществено значение. Нашето психическото и физическото здраве зависят от съня. Въпреки това, много хора, които страдат от безсъние, състояние, което не им позволява да се наспят добре. Следвайте тези съвети за постигане на дълбок и спокоен.

[ad id=“225664″]

Колко часа сън са нужни, за да се чувствате отпочинали?

Първото нещо, което трябва да знаете е, че не всеки се нуждае от едно и също количество сън. Някои хора ще се чувстват отпочинали след седем часа сън, а за други същите тези часове ще бъдат недостатъчни. Отделете време да се знае и да се знае съня си нужди, то е много по-лесно, отколкото си мислите. Опитайте се спи седем часа на ден или два, след осем години, и така нататък

Оставете проблемите извън леглото

Времето, за почивка в леглото трябва да бъде едно от любимите неща. След този напрегнат работен ден  и най-накрая можете да си позволите да си почине. Научете се да забравяте за проблемите си, когато си лягате в леглото.

[ad id=“263680″]

Създайте навици

Създаване на навици за сън е от съществено значение за добрия сън. Ако всеки ден си лягате в десет часа, бихте планирали вашият „биологичния часовник“ Същото се случва и на сутринта.

Отпуснете се и спокойствие

Научете се да се отпуснете преди лягане. Една релаксираща топла вана ще ви бъде от полза. Изключете осветлението в банята и останете на  свещи. Добавете малко музика. Слушайте докато си почивате във ваната в тъмното тези албуми, който ви харесват. Когато приключите си легнете в леглото. Отпуснете всеки мускул на тялото си. Отпуснете се и спете спокойно.

[ad id=“218001″]

Преди  лягане не яжте

Пазете се от храна преди лягане. Опитайте се да не ядете твърде много и се опитайте да не ядете храни, които са трудни за възприемане. Следвайте  поговорката, която казва: Изяж закуската си като ЦАР, обяда като ПРИНЦ, а вечерята като ПРОСЯК! …

Пазете се от обедната дрямка

Малко дрямка по обяд е чудесен начин да се отпуснете  и да се справят със задачите си в следобедните часове. Но  малко дрямка, за двадесетина минути. Забравете за два часа дълъг сън. Ще ви попречи на вечерния сън.

Източник:lifeline.bg


image0 (9K)