„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток

По дипломатически пътища „Газпром” е получил разрешението на турските власти за строителството на втората тръба на газопровода „Турски поток” до крайбрежието на южната ни съседка, предаде ТАСС.

[ad id=“263680″]

==

Според официалното съобщение на холдинга работата по проекта върви „с пълна сила” на три места едновременно – в Русия, Турция и в Черно море, като вече са положени 760 км от трасето. Близо до завършване е началната станция на руска територия, а на турска започва изграждането на приемния терминал.

Новото решение на турските власти отваря пътя към полагането на втората тръба в турски води. „Вече сме абсолютно сигурни, че двете линии на газопровода ще бъдат пуснати в експлоатация в срок, до края на 2019 г”, заяви шефът на „Газпром” Алексей Милер.

[ad id=“225664″]

==

В информацията на ТАСС пише, че втората тръба на „Турски поток” трябва да пренася газ до турско-гръцката граница. В същото време премиерът Бойко Борисов на няколко пъти заяви, че трасето ще стигне и до България, а от там – към Сърбия. Външният министър на Русия Сергей Лавров обаче преди няколко дни заяви, че подобен сценарий е възможен само при „железобетонни гаранции” за проекта от страна на ЕК.

http://BNews.bg


image0 (9K)