В Гълъбово се проведе открит урок по бокс (СНИМКИ)

Днес  в Младежки център – Гълъбово се проведе открит урок по бокс. Организатори и домакини бяха Община Гълъбово, Боксов клуб „Ханко” – Гълъбово, Младежки център – Гълъбово и Народно читалище „Просвета – 1911 г.” – Гълъбово. Гости за съвместна тренировка с гълъбовския клуб бяха боксовите клубове „Априлец” – с. Бояджик, община Тунджа; „Димитър Щилянов” – Стара Загора и „Спартак” – Димитровград.


Треньорите споделиха, че боксът е възпитание и дисциплина, и че всяко „измъкнато” от компютрите и заседналия начин на живот дете е постижение. Естествено, работят с децата и за шампионски титли. Използват подобни методи, като този открит урок, за да поддържат форма и да обменят опит.

[ad id=“218001″]
Гълъбовският боксов клуб „Ханко” е създаден от Николай Вълчанов, който в момента е и треньор там. Клубът се помещава в зала на гълъбовското читалище във 2-ри квартал – „Просвета – 1911 г.” Съществува вече 3 години. Повечето състезатели, тренират от самото му създаване. Наравно с момчетата, тренира и едно момиче- красивата Вергиния Иванова Тилева.

[ad id=“218001″]
Димитровградският клуб „Спартак“ има дългогодишна история, но преди време развитието се прекъсва. От 7-8 години се оздравява успешно с упорития треньор Яни Тумбалов.
Треньорът на старозагорския отбор – Димитър Щилянов е Световен вицешампион 2001 г. и двукратен Европейски шампион през 2002 г. и 2004 г., почетен гражданин на родния си град Сливен. 17 пъти републикански шампион, 11 от които при ,мъжете, което го прави абсолютен рекордьор.

[ad id=“218001″]
Треньори на „Априлец” са Димитър и Тодор Мутафови. Димитър е представен в медиите, като доайенът на българския бокс и „Половин век треньор по бокс”, почетен гражданин на община „Тунджа”, заедно със своя син Тодор Мутафов създават една изключителна школа по бокс и състезатели, с които България се гордее.


image0 (9K)