Вярвам в Бог и в Президента на Република България!

Вярвам в Бог и в Президента на Република България!

От името на всички дарители, съмишленици и приятели на Православието – благодаря на Дирекция „Канцелария“ към администрацията на Президента за подкрепата на каузата: Построяване на православен параклис в м. „Голямата черква“ край с. Стоян Заимово, община Чирпан.

Вярваме, че общинската управа ще вземе мъдро решение, не както ние искаме, а в полза на православните християнски ценности и гласуваното ни място за строеж през 2015 г. ще бъде дарено на митрополията, с оглед бъдещето на храма.

Благодаря на всички дарители – интелектуалци и творци от страната и чужбина, които подкрепиха инициативата ни, на децата от детска градина „Слънце“, училище „П. К. Яворов“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на пенсионерските клубове и миряните от църквата „Св. Възнесение Господне“, на всички знайни и незнайни дарители, благодарение, на които сме събрали повече от 6 хил. лева и имаме готовност да започнем изграждането на храма.

Този параклис е символ на нашето духовно Възраждане, не само защото ще бъде построен на свято място, на което е имало седем черковища и манастира, но и защото връща даровете на Духа и възкресява забравените морални ценности на предците ни.

Банкова сметка за дарения на Храм „Св. Пантелеймон“ е:
BG 50 UNCR 7000 15 23 08 58 95

Благодаря и на всички медии, които през годините отразяваха случая:

в-к „Стандарт“, „Монитор“

сайтовете: Зарата, Свети места, Стара Загора,

тв Скат, кт Чирпан и в-к „Чирпански новини.

Златка Колева

Параклисът край с. Стоян Заимово очаква своите дарители


image0 (9K)