Волейболистките на Марица не оставиха шанс на Берое

Марица започна втория полусезон в Националната волейболна лига с победа и остана непобеден вече седем мача от началото на първенството.

В среща от осмия кръг шампионките се наложиха над гостуващия Берое Стара Загора с 3:1 (25:22, 23:25, 25:20, 25:18) след 104 минути игра пред близо 300 зрители в зала Пловдивски университет.

След трудно начало на първия гейм, при което Берое поведе с 14:11, Марица до второто техническо прекъсване успя да обърне резултата. Геймът обаче продължи да бъде равностоен почти до края, когато успешните блокади на домакините направиха разликата за 25:22. Старозагорки наложиха надмощие през първата половина на втория гейм и дръпнаха със солидно 16:7 преди пловдивчанки да се събудят и да подгонят изравняването. Постигнаха го при 21:21, но после отново изостанаха с две точки. При втория геймбол, сервис в мрежата донесе успеха на Берое с 25:23.

[ad id=“263680″]

Трудностите за жълто-сините продължиха и в третата част, в която зелено-белите влязоха с мощно 5:0. На два пъти Марица настигаше противника в резултата преди най-после да излезе напред при 16:15. И като догонващи в резултата, гостенките не се предадоха лесно, но отново блокадата на Марица беше на ниво и доведе до краен успех в гейма с 25:20. В следващата част вече надмощието бе изцяло на страната на пловдивчанки. Нася Димитрова продължи да показва класата си на терена, като в този гейм тя бе стопроцентова в атака и допринесе общо шест точки за крайното 25:18, с което момичетата на Иван Петков се поздравиха с победата.

Топреализатор на мача стана Нася Димитрова с 20 точки, между които три аса и четири блокади. Симона Димитрова добави 15 за победителките. Виктория Григорова, както и волейболистките на Берое Цветелина Заркова и Гергана Петрова направиха по 12 точки.


image0 (9K)