Вижте по датата си на раждане коя икона ви закриля и я сложете вкъщи

Датата на раждане се отразява съдбоносно, според религиите тя определя и нашия ангел пазител. Ако имаме вкъщи нашата икона, трудностите ще ни заобикалят.

Икона-пазителка

В християнството се смята, че всеки от нас има личен ангел-пазител, който може да бъде идентифициран по име или по датата на раждане на дадено лице.

Коя е индивидуалната икона-закрилница според зодията ви:

22 декември – 20 януари Хората, родени в този период са под патронажа на св. Силвестър и Серафим. Заслужава си да купите православната икона на Божията майка. Пред нея трябва да се молим за честност и истина, сърдечна радост и любов към съседа, за дарбата на духовното и физическото изцеление.

ikona (1)

21 януари – 20 февруари Тези, които са родени в този период, са под патронажа на св. Кирил и Атанасий. Но иконите на застъпниците са Божията Майка и отново иконата под нея.

ikona (2) ikona (3)

21 февруари – 20 март През този период са ангелите-пазители Милентий от Антиохия и Свети Алексий пазят народа. А иконата на Иберийската Богородица се смята за иконата-пазителка. Образът помага на хората, които са се покаяли за греховете си. Иконата има голямо влияние върху хората с умствени и телесни заболявания.

ikona (4)

21 Март – 20 май Хората, които са родени в този период, е необходимо да се молят на иконата „Споручница грешних“, като и техните ангели пазители са евангелист Йоан, Свети Стефан и Тамара. Повечето хора се обръщат към иконата за помощ в духовно прозрение, за да се отърват от мъките, за изцеление от тежки заболявания.

ikona (5)

21 май – 21 юни Родените в тези дни, трябва да се смятат покровителствани от светиите Алексей и Константин. Необходими са и молитви към иконите „Взискание мертвих“, „Ноемалима купина“ и икона на Божията майка.

ikona (6)

22 юни – 22 юли Св. Кирил – основен защитник на родените в този период. Необходимо е да се молим на ангел-пазител, както и на иконата на Божията Майка по-долу. Молитвите пред нейния образ спомагат за намирането на решения по трудни въпроси, излекуване от болести. Също така е обичайно иконата да се поставя в детската стая, знаейки, че Божията майка ще се грижи за бебето.

ikona (7)

23 юли – 23 август Илия Пророкът и Свети Николай ще пазят онези, родени в този период. А иконата за закрила на благословената Богородица ще бъде тяхна пазителка. Молитвата пред лика на иконата е в състояние да се предпази от всички злини, злини и болести, даваща мир и благодат.

ikona (8)

24 август – 23 септември Тези, които са родени в тези дни, са пазени от светиите Александър, Йоан и Павел. И трябва да се молите на Икона „Страст на Покровителя“.

ikona (9)

24 Септември – 23 октомври Родените в тези дни са под крилото на свети Сергей и им помага иконата на патрона на Въздвижение на Светия кръст.

ikona (10)

24 октомври – 22 ноември Иконите на Ерусалимската Божия Майка и Скоропослушница защитават хората, родени през този период. Но ангел-пазител се смята за Свети Павел.

ikona (11) ikona (12)

23 ноември – 21 декември Светиите Николай, Сава и Варвара ще защитят хората, родени в този период. Иконите на Богородица и „Знамение“ се считат за закрилници.

Източник: Blitz.bg


image0 (9K)