Видимите резултати – „Цариградско шосе“ се разпада една зима след ремонта

Най-големият и натоварен столичен булевард „Цариградско шосе“ започна да се разпада само година след основния му ремонт. За това алармира гражданското сдружение „Спаси София“, което от години следи качеството на ремонтите в столицата.

Неправителствената организация публикува снимки във „Фейсбук“, от които се виждат цепнатини по асфалтовата настилка. Дефектите са в участъка между 4 и 7 километър, който беше пуснат за движение в края на 2015 г.

Цената на ремонта на булеварда беше малко над 20 милиона лева, но тя не се изчерпа само с това. Столичани платиха много по-тежка цена, изтърпявайки в продължение на почти две години тежки задръствания. Ремонтът доведе до по-големи разходи за икономиката на града, които няма как да бъдат пресметнати, пише „Спаси София“.
Напукване на асфалта в някои участъци на бул. „Цариградско шосе“ е установено от  дирекция „Транспортна инфраструктура“ на Столична община в началото на седмицата, съобщиха от пресцентъра на „Московска“ 33.car3

За повредата в настилката веднага е съставен констативен протокол и е уведомен изпълнителят „Калистратов груп“.

Фирмата за своя сметка е организирала аварийно запълване на пукнатините с битумна паста, която да не позволи разширяване на пукнатините по настилката, се казва в съобщението на общината.

По искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова специализираната лаборатория на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще изследва в дълбочина асфалтовите пластове. Ще бъдат направени и сондажи за установяване на причините за напукването, е посочено в съобщението.
Ремонтът на бул. „Цариградско шосе“ в участъка от надлеза при бул. „Г. М. Димитров“ до надлеза над бул. „Александър. Малинов“  беше извършен преди три години от фирмата „Калистратов груп“.

car2

Реконструкцията е в гаранция и фирмата изпълнител ще извърши за своя сметка цялостен ремонт на всички констатирани дефекти при подходящи метеорологични условия, е посочено още в съобщението на общината.


image0 (9K)