Весела Лечева: Марешки е патерица на ГЕРБ в парламента

ГЕРБ би трябвало да се срамуват от това, което правят, категорична бе депутатката от БСП

[ad id=“225664″]

„Партия „Воля“ на бизнесмена Веселин Марешки е патерица на ГЕРБ в Народното събрание.“ Този извод направи депутатката от БСП Весела Лечева след като днес управляващото мнозинство отстрани колегата й Валери Жаблянов като зам.-председател на парламента. „Те би трябвало да се срамуват от това което правят“, категорична бе Весела Лечева пред бТВ.

Според нея общите парламентарни действия на „Воля“ и ГЕРБ се виждали от всички български граждани, въпреки клетвите на Веселин Марешки, че „няма такова нещо“.

Лечева бе категорична, че управляващите са истеризирали скандала с личното мнение на Валери Жаблянов за Народния съд, за да заглушат истинските проблеми и скандали. „Днес яростно бранехме демокрацията. Днес ГЕРБ ни показаха как не бива да се управлява държавата. Начинът, по който действат управляващите е извън всякакви демократични правила“, каза Весела Лечева.

[ad id=“236993″]

Тя подчерта, че днес е била отнета думата на опозицията. „Оставката на зам.-председателя на парламента Валери Жаблянов бе поискана без законови и сериозни аргументи“, категорични са от БСП.

„Оценката на комунистическия режим сме я дали много отдавна още през 1991 г. по отношения на издевателствата и престъпленията, но трябва да гледаме напред, да се учим от историята и да не повтаряме грешките. Считам, че оценката и изречението, което даде повод за яростни сблъсъци, в него не се състои оценка, а това са факти от българската история“, поясни Лечева.

[ad id=“236999″]

Според нея всичко, което е станало днес в пленарната зала, е целяло да заглуши скандалите в здравеопазването. Това не работи в полза на демокрацията.


image0 (9K)