Борисов пред ЕП: България успя да спре мигрантския натиск! 

„Ясно знаем, че в мандата на тази ЕК няма да има нови – държави членки на ЕС, но ние трябва да кажем на страните какви надежди могат да хранят. Един изстрел в Косово буквално взриви Балканите и веднага настроението се промени“, поясни Борисов.

[ad id=“263680″]

Премиерът Бойко Борисов представи в Европейския парламент в Страсбург приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС.

Приоритетите на българското председателство са:

  • бъдещето на Европа и младите хора;
  • европейската перспектива и свързаност за Западните Балкани;
  • сигурност и стабилност в силна и единна Европа;
  • цифровата икономика и уменията на бъдещето.

„Голяма чест за нас е да сме сред хората, които коват европейските закони“, заяви в началото на речта си Борисов, цитиран от Епицентър.

[ad id=“218001″]

Той изброи кои са приоритетите на българското европредседателство: бъдещето на Европа и младите хора, европейската перспектива на Западните Балкани, сигурността на Европа и дигитална Европа. „България успя в рамките на година да направи така, че миграционният натиск да е нула. Мисля, че показахме на българо-турската граница как може да се справим с бежанците“, напомни Борисов.

„Така трябва да си охраняваме външните граници, че влизането в Европа да става само през КПП. Европа е хуманна и ще се погрижи за тези, които бягат от куршумите, но след това те трябва да се връщат и да помагат на своите страни, за да ги възстановят“, заяви премиерът ни.


image0 (9K)