Борисов омерзен от изказване на Нинова. Тя – огорчена от него

Десислава Замфирова, която работи в кабинета на министър-председателя като съветник, заяви пред съда: „Видях омерзението и обидата в неговите очи. Състав на Софийски градски съд заседава по делото Борисов – Нинова. Двамата лидери се съдят за изразите: „Крадецът вика дръжте крадеца“ и „г-жа Лъжа“.

[ad id=“225664″]

Делото обединява в едно два иска за клевета – единият от страна на настоящия премиер и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, а другата искова молба е от лидера на БСП Корнелия Нинова. Исканите обезщетения за нанесени нематериални щети и обида от страна на Борисов е в размер на 26 хиляди лева, а тази на Нинова – 30 хил. лв., предаде News.bg.

В рамките на днешното заседание бяха изслушани общо четирима свидетели. Показания дадоха Десислава Замфирова, която работи в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов, и Никола Николов – пиар на ГЕРБ. Показания пред съда дадоха и Бояна Бозаджиева – сътрудник и пиар на Корнелия Нинова и Асен Рангелов шеф на политическия кабинет на Нинова.

[ad id=“263680″]

Съдът насрочи съдебно техническа експертиза, която да установи дали има намеса в предоставения запис и насрочи следващо заседание на 8 октомври от 15.30 часа. Въпросните реплики двамата лидери си размениха по време на предизборната кампания 2017 г.

Десислава Замфирова, която работи в кабинета на министър-председателя като съветник, заяви пред съда: „Видях омерзението и обидата в неговите очи. С него работя от доста дълги години – мога да позная как се чувства. В този случай бе омерзен и обиден“.

Никола Николов заяви, че няма спомен Борисов да е използвал квалификацията „Г-жа Лъжа“ по адрес на Нинова. Той изтъкна пред съда, че г-н Борисов е посочил в своите изказвания, че спори с Нинова само с аргументи, точни факти и числа. На въпрос, свързан с поддръжката на Фейсбук профила на Борисов, Николов уточни, че в социалната мрежа има стотици фалшиви негови профили и изтъкна, че част от нещата прави самия Борисов, а друга част колегите му.

Бозаджиева си спомни две видеа, в които Борисов нарича Нинова – „г-жа Лъжа“. Тя си спомни колко потресена е била г-жа Нинова в този момент. По думите й в хода на кампанията тази квалификация се отразила на работата й. Освен това изказване, Бозаджиева визира и изказването на премиера, в което той нарича Нинова „активист на СДС“.

Пред съда Бозаджиева бе категорична, че това се е отразило на избирателите и активистите на БСП, които, по думите й, са особено чувствителни по отношение членство в други партии.

„Това е изключително неприятен момент и изключителна обида в период, в който даваш всичко от себе си“, коментира тя.

[ad id=“236999″]

Асен Марков, началник на кабинета на Корнелия Нинова заяви, че това е било като някакъв шок. Съдът прие искането, направено от адвокат Божидар Терзийски, представляващ министър-председателя Бойко Борисов, за изслушване на очевидеца, споменат в свидетелските показания на отсрещната страна – Ивелина Василева, бивш министър на околната среда и водите, визиран в едно от видеата.

[ad id=“237001″]

Адвокат Георги Атанасов коментира, че това е извънредно интересно дело. По думите му след като приключи, ще се знае дали тези изразни средства, които използват политиците, ще продължат да функционират като арсенал в комуникацията между тях или всички ще бъдат цивилизовани в поведението си. Той дори се пошегува, че в противен случай няма да им стигнат партийните субсидии.


image0 (9K)