Борисов: Всичките ми лични данни са в Интернет. Таман хакерите да могат да проверят глупостите за мен

Премиерът Бойко Борисов заяви пред български журналисти в Брюксел, че не се притеснява от кражба на личните му данни в интернет на фона на скандала с „Фейсбук“.

[ad id=“225664″]

„Всичките ми данни са ги качили в Интернет – телефони, имена, ЕГН, за мен това е добра услуга, защото таман хакерите могат да проверяват идиотските глупости, които пишат за мен някои сайтове, които, разбира се, са без имена и никой не стои зад тях – чудовищни лъжи. Така че да ходят да проверяват, това не ме тревожи“, коментира Борисов, след като кореспондентът на бТВ му показа ЕГН, открито в мрежата от неин колега за 15 минути, и то наистина се оказа неговото.

[ad id=“263680″]

Вчера телевизията излъчи разследване, което показва колко незащитени са личните ни данни. На въпрос нормално ли е за толкова кратко време журналист да може да открие ЕГН-то на премиер, Борисов отговори: „Неслучайно всички говорим за киберсигурност и защита на личните данни, хакват ни непрекъснато – и МС, и отбраната, и външните работи, и по цял свят го правят. Колкото технологично се развива повече светът, толкова защитата на тази мрежа става по-трудна. А вече да отидеш да си купиш телевизор ти искат ЕГН, затова ние сме принудени да ги даваме“.

[ad id=“236993″]

Премиерът уточни, че другата седмица ще има среща с отговорните институции по тези въпроси. В Брюксел Борисов коментира и други актуални въпроси.

„Аз съм си поставил една единствена цел – продължаване на споразумението с Турция за мигрантите“, каза той след среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел.

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/vb.100006542380422/2145998042294921/?type=2&video_source=user_video_tab


image0 (9K)