Бизнесменът Ваклин и прокурорите си разменяли няколко пъти пачките за Иванчева

В момента въпросните 70 000 евро са при разследващите, прави се химическа експертиза

[ad id=“225664″]

Сумата, осигурена за подкупа на Десислава Иванчева, няколко пъти е разменяна между инвеститора Александър Ваклин и разследващите. Това разказа пред БНТ шефът на Антикорупция Пламен Георгиев. По думите му това се наложило, защото на няколко пъти кметът на Младост отлагал вземането на подкупа. Затова Ваклин предоставял банкнотите на прокуратурата, я тя после му ги връщала.

Според него бизнесменът е теглил заем, за да осигури въпросните 70 000 евро. Припомняме, че в своята версия за случилото се Ваклин разказа, че е дал парите на прокуратурата на 2 април, докато самият подкуп е поискан на 13 април.

[ad id=“263680″]

„Имаше поискване на подкупа много преди датата, на която този подкуп беше даден. Три или четири пъти срещите се отлагаха за получаване на този подкуп поради една или друга причина. Парите на няколко пъти се предоставяха от г-н Ваклин, ние ги белязваме, след което подкупът се отлагаше. И ние връщахме парите на г-н Ваклин, защото нямахме на какво основание да ги държим“, обясни Георгиев.

Парите в момента са при разследващите и се прави химическа експертиза, допълни шефът на КПКОНПИ. Той опроверга версията на защитата на Иванчева, че парите са върнати на Ваклин и че вече няма „предмет на делото“.

[ad id=“237001″]

Георгиев добави, че прокуратурата разполага с „изобилни доказателства“ за вината на Десислава Иванчева. Нейната версия е, че парите са подхвърлени в колата й, че тя не ги е докосвала, а светлината по ръцете й е от листа, на който е давала показания.

[ad id=“238430″]

В петък, при първото заседание по делото, кметицата на Младост обясни, че целта на акцията срещу нея е да бъде заменена на поста от Румен Русев от ГЕРБ, който в момента е зам.-кмет.


image0 (9K)