Берое не успя да пробие крепостта на Бистрица

Аутсайдерът Витоша хвърли бомбата и се докопа до 0:0 при гостуването си на Берое, който се е прицелил в третото място. Старозагорци логично упражниха натиск още при първия съдийски сигнал и домакините владееха постоянно топката, но в първите минути не успяваха да пробият добре групираната защита на Витоша. Първата възможност пред беройци се откри в 24-ата минута, когато след центриране от корнер Иван Иванов от удобна позиция стреля, но край страничната греда. В 34-ата минута Мартин Камбуров изпълни пряксвободен удар, но бе неточен и топката излезе в аут.

[ad id=“225664″]

Три минути покъсно Камбуров се пребори за една топка в наказателното поле и от аутлинията защитникът на гостите изби. Тимът от Бистрица погледна към вратата на Берое в последните десетина минути. В 38-ата минута Румен Гьонов отправи опасен удар от 20 метра, но Аргилашки внимаваше и изби майсторски. Две минути покъсно Берое отново имаше добра възможност, след като Бригидо финтира двама защитници на гостите в пеналта и центрира пред вратата, но там нямаше негов съотборник да засече топката, която бе изчистена в корнер. След изпълнението му отново Иван Иванов се озова на стрелкова позиция, но отблизо не успя да се разпише. В 42-ата минута капитанът на Витоша Садула отправи удар с глава от удобна позиция, но Аргилашки не беше затруднен.

[ad id=“263680″]

В 51-ата минута Цонев хитро изведе Камбуров в наказателното поле, но ударът на нападателя излезе в аут. В 58-ата минута Камбуров направи уникален пропуск пред бистришката врата. Резервата Негруц го намери в малкия пеналт и вместо нападателят да скъса мрежата от три метра, той не успя да засече топката, която му бе избита от вездесъщия Гьонов. Гостите изчакаха своя момент и в 75-ата минута организираха опасна контраатака, при която топката попадна в непокрития Котев, който отправи силен удар от дистанция, кълбото профуча на сантиметри край дясната странична греда. Секунди след това Карачанаков се опита да изненада Николай Георгиев, стреля, но топката мина край вратата. В 77-ата минута Берое отново имаше шанс, след като Карачанаков намери в добра позиция Охене, но ганаецът не можа да намери целта.

[ad id=“236993″]


image0 (9K)